Geen huisdier kan zonder de beste zorg

Over ons

Geen enkel huisdier kan zonder de zorg van zijn of haar baas. Daarom staat het team van Dijkstra Dierenkliniek klaar voor jou én voor je huisdier. Wij helpen baasjes daar waar zij het nodig hebben, zodat zij hun huisdier het best mogelijke leven kunnen geven.

Wij zien dat baasjes vaak met vragen zitten over de opvoeding van huisdieren, over gezond blijven of over de zorg bij ziekte van huisdieren. Zoeken op internet of meningen uit de omgeving maken het soms nog verwarrender.

Wij vinden dat je met al je vragen bij ons terecht moet kunnen zodat jij optimaal ontzorgd wordt  je huisdier het lekkerst in z’n vel kan zitten zodat jullie samen optimaal kunnen genieten. Daar gaan we voor. 

Onze missie

Bij Dijkstra Dierenkliniek zijn twee dierenartsen en twee paraveterinairen werkzaam.

Ons team streeft ernaar moderne diergeneeskunde te bedrijven door de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen. Daarnaast hechten wij veel waarde aan een goede sfeer op de praktijk. Mensen moeten zich welkom voelen en ons te allen tijde kunnen raadplegen.

Wij luisteren aandachtig naar jou en naar de signalen van je huisdier. Samen komen we verder!

Onze dierenartsen

Hanny Dijkstra

Mijn naam is Hanny Dijkstra en ik ben in juni 2000 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring gekregen als all-round gezelschapsdierenarts. Daarnaast heb ik mij extra toegelegd op de interne geneeskunde met als aandachtspunten de nefrologie (ziektekunde van de nieren), algemene cardiologie (ziektekunde van het hart), endocrinologie (schildklier, suikerziekte, ziekte van cushing). Ook voor de dermatologie (huidziekten) kun je bij mij heel goed terecht.

De cavia’s en konijnen worden steeds populairder als huisdier. Daarom heb ik ervoor gezorgd dat ik volledig op de hoogte ben van nieuwe inzichten in de geneeskunde van deze dieren. Het is fantastisch dat we steeds meer kunnen betekenen voor de gezondheid van onze huisdieren doordat de kennis van diergeneeskunde almaar toeneemt.

Ook de eigenaar achter het dier speelt een grote rol in mijn werkplezier. Ik vind het belangrijk dat de baasjes van mijn patiënten weten dat ze bij me terecht kunnen voor allerlei vragen en dat ze goed begeleid worden bij het gezond houden of het beter laten worden van hun huisdier.

Marijke Broekhuisen

Mijn naam is Marijke Broekhuisen. Sinds 1 oktober 2016 ben ik werkzaam bij Dijkstra Dierenkliniek. Nieuw als gezelschapsdierenarts hier, maar al weer 12 jaar werkzaam in de praktijk elders in het land.

Mijn passie in de diergeneeskunde is het opereren en waar dat kan en een aanvulling is, via de laparoscopie (met behulp van een kijkoperatie). De sterilisatie van de hond door middel van een kijkoperatie, oftewel de laparoscopische sterilisatie, heb ik al heel vaak gedaan, en ik blijf het heerlijk vinden om te doen. Gelukkig kan ik ook in deze kliniek laparoscopsich steriliseren.

En dan de interne geneeskunde: je herkent het vast wel, als een dier ziek is spelen vaak veel factoren een rol. Door goed naar jouw verhaal te luisteren, een gedegen lichamelijk onderzoek en eventuele verdere onderzoeken uit te voeren, stel ik samen met jou het meest optimale behandelplan op. Het oplossen van deze diergeneeskundige puzzels is iedere keer weer een interessante uitdaging waar ik vol voor ga.

Op deze werkplek kan ik met mijn passie voor chirurgie en de algemene diergeneeskunde heerlijk uit de voeten.

Onze paraveterinairen

Kiki Vos-O’Hagan

Mijn naam is Kiki Vos-O’Hagan en vanaf januari 2008 ben ik te vinden bij Dijkstra Dierenkliniek. Ik begon met mijn eindstage en nadat ik in mei 2008 mijn diploma Paraveterinair heb gehaald heb ik meteen een baan gekregen.

Behalve dat je mij achter de balie of aan de telefoon tegen komt doe ik ook nog vele andere dingen, zo maak ik röntgenfoto’s, doe ik laboratoriumonderzoek, verzorg ik de dieren in de opname, begeleid ik de dieren die geopereerd worden onder narcose en verzorg ik ze als ze weer wakker worden.

Bianca Cabri

Ik ben Bianca Cabri.  Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam. Na een aantal jaar als fulltime moeder, ben ik begonnen aan de opleiding tot paraveterinair. Ik was nieuwsgierig geworden naar het beroep, omdat Dijkstra Dierenkliniek bijna in mijn achtertuin werd gebouwd. Vandaar dat ik ook bij de kliniek stage heb gelopen. Ik was zo goed op mijn plek dat ik meteen gebleven ben. Inmiddels werk ik alweer ruim 7 jaar bij Dijkstra Dierenkliniek. 

Het leukste aan dierenartsassistente zijn, vind ik de diversiteit en het onverwachte. Wanneer je ’s ochtends op je werk komt heb je geen idee wat je gaat doen en staat er altijd wel weer een verrassing te wachten. Er zijn verschillende taken als dierenartsassistente, van balie tot aan assisteren bij operaties, en allemaal zijn ze even leuk. Maar het allermooiste van mijn werk is wanneer een ziek dier zo hard vecht dat hij weer gezond naar huis kan, terwij het leek alsof het niet meer goed zou komen. Naar de baasjes toe vind ik vertrouwen het meest belangrijk. Daarom doe ik mijn best om iedereen, baas én dier, persoonlijk te leren kennen.

Thuis woon ik samen met mijn man en twee zonen, Ruben en Marijn, kater Casper en chihuahua’s Sammy en Duco. Een lievelingsdier heb ik niet, ze zijn allemaal even leuk. Maar als ik voor één dag een huisdier zou mogen zijn zou ik graag een kat willen zijn: lekker de hele dag slapen op de verwarming!